promovare
www. abramut.bihor.ro


www.groupromo.ro

groupromo publicitate groupromo publicitate promovare oradea bihor romania


Meteo


Convertor valutar


Biserica reformata Abramut

Biserica reformată (1643 ) – AbrămuţBiserica ortodoxa Abramut

Biserica ortodoxă din Abrămuţ cu hramul Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril a fost construită între anii 1870-1875, în stil apusean cu turn gotic.

Altarul este despărţit de naos printr-o catapeteasmă, artistic lucrată, cu icoane (pictate în ulei pe tablă şi pânză) executate în stil apusean. Interiorul este decorat cu pictură realizată în tehnica tempera. La intrare, biserica are un cafas din lemn de brad bine conservat.

Ca obiecte de valoare istorică-documentară, se găsesc 9 cărţi de cult, vechi, editate înainte de anul 1918.Comuna Abramut Bihor

Comuna Abrămuţ este aşezată în nordul judeţului Bihor, la 60 de km de municipiul Oradea şi este învecinată la est cu oraşul Marghita, spre sud cu comuna Chişlaz, spre vest cu comuna Săcuieni şi spre nord cu comuna Buduslău.

Satele aparţinătoare comunei se întind în jurul satului de reşedinţă Abrămuţ, de-a lungul liniei ferate, după cum urmează: spre nord-vest, la o distanţă de 1,5 km satul Făncica, la 2 km satul Crestur şi la 3 km spre est satul Petreu, fiind răspândite pe dealurile Săcuienilor şi coborând până la lunca Barcăului.

www.groupromo.ro                 www.angajari.bihor.ro www.anunturi.bihor.ro www.episcopiaoradiei.ro www.crisulrepede.ro